Her er Danmarks Bedste tv-serie

Matador:

Matador:

Grisehandler Larsen og resten af indbyggerne i Korsbæk er stadig utroligt populære hos danskerne.

Tv-serien ‘Matador’ rammer hele familien Danmark på tværs af generationer. Den fortæller historien om vores land i gamle dage, og den har et bredt persongalleri, alle kan finde sig selv i.

Helle Kannik Haastrup, lektor i medievidenskab på Københavns Universitet, er ikke overrasket over, at ‘Matador’ kåres som Danmarks bedste tv-serie i YouGovs undersøgelse blandt 1.006 deltagere.
»’Matador’ knytter sig til det nationale, hvor tv-serier som ‘Borgen’ og ‘Forbrydelsen’ er nyere dramaer, der ikke er lige så solidt funderet, som ‘Matador’ og ‘Rejseholdet’ er med flere succesfulde genudsendelser og dvd-udgivelser. ‘Matador’ har klassikerstatus, og ‘Rejseholdet’ er på vej til at få det,« siger hun, men er dog overrasket over forskelligheden i de tre topplaceringer:
»Der er familiedrama i ‘Matador’, krimi i ‘Rejseholdet’ og humor i ‘Klovn’, men på hver deres måde har serierne haft stor og bred gennemslagskraft.«

»Folk ventede på Matador, som var det Messias’ genkomst«

Lise Nørgaard er både glad og begejstret, men ikke vildt overrasket over, at ‘Matador’er kåret som Danmarks bedste tv-serie.
»Det er jo godt håndværk, men jeg er fuld af forundring over dens succes i alle samfundets kredse,« siger hun og fortæller, at tv-serien kostede 24 millioner for 24 afsnit.
Oprindeligt blev serien slet ikke markedsført, men alligevel lagde den gaderne øde, og det mener hun, der var en god grund til:
»Vi kan godt lide at høre vores nærmeste forfædre fortælle historier fra gamle dage. Der er noget tryghed i det. Også var det en anden tid, da den blev sendt første gang. Der var monopol-tv, og folk var bange for at kede sig ihjel, så de sad nærmest og ventede på et nyt afsnit – som var det Messias’ genkomst,« fortæller hun.

Mumlen i mørket

Lise Nørgaard ser som regel med, når ‘Matador’ bliver genudsendt på tv, og hun ser en klar forskel på datidens og nutidens tv-produktioner.
»Jeg ville gerne have set ‘Arvingerne’, men jeg kan hverken høre, hvad de siger, eller se, hvad der foregår på skærmen,« siger 97-årige Lise Nørgaard.
»Lyden er for dårlig, og billederne er alt for mørke. I ‘Matador’ talte man tydeligt, og det var altid lyse, skarpe billeder. De nyere serier som ‘Forbrydelsen’ er skrevet af dygtige drejebogsforfattere, men teknikken er grundlagt på en fix idé. Jeg forstår ikke, at det skal være så mørkt.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.