Danskernes dom over ‘1864’: Anmelderne tager fejl

2014-43-1864-artikel

2014-43-1864-artikel

Hele virakken om DR’s ‘1864’ har nærmest været et større drama end serien selv. Hvorfor skulle grundlovsforfatter D.G. Monrad rode rundt på gulvet i bar røv? Hvorfor skulle en gruppe danske soldater voldtage en stakkels ko? Var serien ikke lidt kedelig? Og var det hele ikke en venstresnoet omgang historieforfalskning? Det kan da godt være, men de danske seere er ligeglade.

Et flertal af de danskere, som har gjort sig den ulejlighed at se et eller begge afsnit af ‘1864’, er nemlig godt tilfredse. 54 procent er enten delvis enige eller helt enige i, at ‘1864’ er en god serie. I hvert fald bedømt ud fra det, som de har set indtil videre.

Der er dog også 27 procent, som svarer, at de er delvis uenige eller helt uenige i, at 1864 er en god serie. Tallene stammer fra en rundspørge, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, dagen efter andet afsnit løb over skærmen .

YouGov har spurgt i alt 507 personer om deres holdning til serien. Af de 507 adspurgte er det også langt de fleste, som planlægger at se flere afsnit af serien. Kun 33 procent svarer, at de ikke skal se flere afsnit af DR’s søndagsserie.

2014-43-1864-grafik-1

Matador fik også kritik

Det glæder DR’s dramachef, Piv Bernth, at et flertal af seerne trods alt er glade: »Al den ballade er jo sjældent skabt af almindelige seere. Det er dejligt, at fl ertallet er glade, og jeg tror, at de bliver mere tilfredse, efterhånden som serien skrider frem.«

‘1864’ har fået en del kritik for, at personerne er fremstillet meget karikeret.

»Jeg kan godt forstå den kritik. Men omvendt var de første seks anmeldelser af Matador også dårlige. Folk har kun set 25 procent, så jeg ser frem til seernes vurdering, når vi har vist hele serien,« siger Piv Bernth.

Danskerne: anmelderne tager fejl

2014-43-1864-grafik-2

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.