Erann DD: Min musikhule er fyldt med minder

Erann DD i sit lydstudie med mikrofonen, der er en replika af den, Hitler brugte i sine taler. Den gengiver stemmen helt rent, forklarer han.

Erann DD i sit lydstudie med mikrofonen, der er en replika af den, Hitler brugte i sine taler. Den gengiver stemmen helt rent, forklarer han.

Det er ikke med Erann David Droris gode vilje, at hans yndlingssted – hans musikstudie – er dybt hemmeligt. Det bunder i, at han i sit tidligere studie havde indbrud syv gange.

Nu har han fået nok og har flyttet sit studie til et, set udefra, noget ramponeret hus, der indtil videre bliver opvarmet af el-komfuret.

»Du må undskylde, hvis det virker lidt primitivt, men jeg har kun lige fået lagt varmerørene ind, og de virker ikke endnu,« siger Erann DD og peger over på nogle funklende, nye rør på den ene væg i køkkenet.

Læs også: Peter A.G. fra Gnags: »Dansk musik er blevet for fimset«

Passion for døre

Musikken og familien er hans et og alt, men flere steder i musikstudiet og i hans hjem står en anden af hans passioner – døre.

»De kan være dekorative som et maleri, hvis de er lavet flot. Hvorfor skal man nøjes med en kedelig, hvid dør, når man kan få fantastisk håndværk ind i sin stue? Og hoveddøren er det første, man møder, når man kommer ind i et hjem. Den siger rigtig meget om det menneske, der bor der,« fortæller han.

Dørene finder han på sine rejser til for eksempel Marokko, og så får han dem fragtet hjem til sin bolig i Vedbæk og musikstudiet.

Læs også: Se listen: Her er de bedst betalte musikere i 2014

BLÅ BOG: ERANN DD
  • 48 år
  • Født og opvokset i en yeminttisk-jødisk familie i København
  • Droppede ud af uddannelsen til pilot til fordel for musikken
  • Debuterede som sanger i funkbandet Zapp Zapp i begyndelsen af 1990’erne
  • Vandt i 2001 en Danish Music Award for Årets Nye Danske Navn
  • Et gift med designeren Lizette Mikkelsen og har tre børn

Kilde: Wikipedia

Skudt i hovedet med pil

På den anden side af køkkenet med den tændte ovn har Erann Drori sin feinschmeckerhule med Gasolins lydpult, et lydstudie med en mikrofon magen til den, Hitler brugte, når han holdt tale. Der er håndskrevne noter overalt. På bordene, på gulvet, på klaveret og på en stor plade er det kommende album ridset op i stikord som ‘Zapp Zapp er bandånd’, ‘Drori Hansen er Deep!’, og på en anden dør står der Erann Droris navn oversat fra hebraisk ‘Fresh Freedom’.

Der er også et pusterør, som han har brugt under en rejse til Brasilien lige efter gymnasiet:

»Det var ret crazy. Vi var fire gutter på rejse, og vi endte ude hos nogle rigtige regnskovsfolk, som lærte os at jage med pusterør. En dag hvor vi nok havde fået lidt for meget af, hvad der nu var ude i skoven, skød vi efter æbler, vi havde stillet på hinandens hoved. Vi var ret gode til at ramme, men vi ramte også forbi, og så stod man der med flere nålespidse pile skudt ind i hovedet,« griner Erann DD, der som musiker har haft succes, siden han debuterede med først Zapp Zapp, siden med duoen Drori Hansen Furniture og efterfølgende som solomusiker med ‘Still Believe’ som sit største hit i nyere tid.

I et lokale bag ved studiet er der fyldt op med højttalere, instrumenter, gamle bånd og flere døre, der står lænet op ad væggen. Det skal lige ryddes op, og så er det her, han sammen med bandet skal øve til den kommende turné næste år.

»Det her er mit sted. Her er der kun mine ting og masser af minder, som jeg bliver inspireret af.«

Læs også: Stort interview med Helmig: Børnene syntes, vi var idioter

Det skal være groovy

Erann DD er ved at lægge sidste hånd på sit næste album ‘Erann David Drori Rockin’ My Life’, der skal udkomme 30. oktober. Det kommer med hans ord til at lyde præcist, som han selv vil have det til.

»Den her plade er groovy og 100 procent mig. Lyden skal være helt ren. Den lyd, der kommer ud af munden og de andre instrumenter, er præcis den lyd, man kan høre på pladen. Det er den lyd, jeg kun kan få skabt her.«

Læs også: Lars Lilholt: Unge vil tage selfies sammen med mig

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.