Stor gennemgang af streaming-tjenester: Her får du de bedste tv-serier

Der er rigtig god grund til at sætte dig grundigt ind i tingene, før du tegner abonnement på en streamingtjeneste. Der er nemlig stor forskel på, hvilken type indhold du får for pengene.

Se resultatet af vores gennemgang længere nede på siden

Det viser en gennemgang af samtlige 1.027 serietitler på tværs af Netflix, C More, HBO Nordic og Viaplay, som Søndagsavisen har foretaget.

»Forbrugerne har efterhånden fået en række tydelige valg med de her streamingtjenester,« siger Claus Bülow Christensen, digital analytiker hos Zibra Digital Media Group.

Godt dækket ind
Han mener overordnet, at analysen viser, at Netflix er massetjenesten med indhold til alle målgrupper, HBO Nordic er en tjeneste med fokus på voksenindhold, Viaplay skiller sig ud ved at have mange danske tv-titler og realityprogrammer, mens C More også er en massetjeneste, der køber rettigheder til de programmer, som HBO og Netflix ikke har.

»Hvis du abonnerer på to-tre af de her tjenester, er du virkelig godt dækket ind. Bredden er så stor, og der er så meget forskelligt at tage af, at du nærmest ikke behøver andet mediemæssigt,« siger Claus Bülow Christensen.

serier1

Ikke mange overlap
Ud af de 1.027 serier, som Søndagsavisen i alt har registreret på de fire streamingtjenester, er der kun omkring 50 gengangere. Dermed har en forbruger med adgang til alle fire tjenester knap 1.000 forskellige serietitler at gå i gang med. Og det er helt bevidst, at der ikke er flere overlap.

»Serier er helt afgørende for streamingtjenesternes evne til at tiltrække og fastholde brugere. Det er helt essentielt, at de med jævne mellemrum er i stand til at lancere eksklusive serier, som appellerer bredt, har et højt niveau og kan skabe noget hype og tage dagsordenen,« fastslår Claus Bülow Christensen.

Søndagsavisen viser dig her på siden resultatet af vores gennemgang, så du selv kan se, hvilke tjenester der passer bedst til netop dit behov.

Serier på nettet har fået fat i danskerne – så mange streamer

Så gode er serierne
Kvaliteten er opgjort på baggrund af brugerratings på IMDb – Internet Movie Database. Farvekoderne viser procentvis fordeling, mens tallene er det reelle antal serier.

serier23

Den højeste score?
Når man sidder i sofaen og bladrer igennem streamingtjenestens katalog, bruger mange IMDb for at få en fornemmelse af, hvor god eller dårlig en titel er.

Her vil flest smile, hvis de er på HBO Nordic. Hele 48 procent af tjenestens titler har nemlig mindst en karakter på otte, mens det samme kun er gældende for 23 procent af Viaplays rangerede indhold. I den anden ende har hver fjerde titel på både Netflix og Viaplay under syv i karakter.

Streaming knuser dvd’en: Så meget er salget faldet

Serier fordelt på kategorier
serier3

De er bedst til børn
I mange familier er streamingtjenester gode, fordi der både er noget for voksne og børn. Både C Mores og Netflix’ klart største seriekategorier er for eksempel børneindhold, mens du intet får til børnene hos HBO Nordic – til gengæld er der masser af drama og komedie. Viaplay har også noget til børn, men her udgør realitygenren klart den største andel.

Stor teknisk test af streamingtjenester: Her er de bedste

Dansk indhold?
Vil du have indhold med dansk tale, er Viaplay klart det mest oplagte valg. Her er mere end 140 titler på danske serier, som har været bragt på dansk tv. Det er blandt andet reality-tv og dokumentarer. På de andre tjenester er dansk indhold nærmest ikkeeksisterende. På HBO Nordic er der intet, mens antallet af danske titler på C More og Netflix kan tælles på én hånd.

Så nye er serierne
Cirklerne viser procentuel fordeling efter årstal for seneste sæson. Tallene angiver det reelle antal serier.

serier4

HBO er nyest
Hvis du går meget op i at have den nyeste sæson af din yndlingsserie, er HBO Nordic foran på point. Hele 31 procent af tjenestens serier har nemlig en sæson fra 2016, mens det samme kun er tilfældet for 12 procent af serierne på C More.

Hygge på sofaen: 5 seriehits til vinterens mørke aftener

Sådan gjorde vi
Registreringerne er foretaget på C More, Netflix, HBO Nordic og Viaplay 3.-5. oktober. Følgende er registreret om hver serie: titel, årstal for seneste sæson af serien, Imdb-score og den førstnævnte genre på IMDb. Vi tager forbehold for eventuelle efterfølgende ændringer.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.