Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Disse danske film dominerede 2016

Danske biografgængere elsker danske film, og det blev endnu en gang cementeret i 2016.

‘Flaskepost fra P’ med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck var den mest sete film og solgte 702.000 billetter, mens ‘Klassefesten 3: Dåben’ endte på en andenplads med 535.000 solgte billetter.

Billetpriserne er løbet løbsk i biograferne: Så meget er de steget

Herefter fulgte en blanding af udenlandske og danske titler med ‘The Revenant’ som nummer tre efterfulgt af ‘Zootropolis’, ‘Deadpool’, ‘Kæledyrenes hemmelige liv’, ‘Kollektivet’, ‘Kung Fu Panda 3’, ‘Ice Age: Den vildeste rejse’ og ‘Trolls’. Det viser tal fra Det Danske Filminstitut.

Overordnet set har biografåret været skuffende for dansk film, der samlet set ikke har solgt så få biletter siden 2009. 2,8 millioner billetter solgte danske film, hvilket eksempelvis er markant under sids­te års billetsalg, der rundede 4,1 millioner billetter.

Det forventes, at det samlede billetsalg i 2016 er 13 millioner billetter.

Biograferne tjener kassen: Så stort er deres overskud

Biograf- og koncertoplevelser koster danskerne dyrt i gebyrer

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes