Sønnen: Nu har vi fundet hinanden

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

– Hvis man slår op i en eller anden bog, kan man sagtens finde frem til, at min far har været fraværende – og at det har haft nogle omkostninger at leve det frie liv, når man også har børn. Men sådan har det bare ikke været. Sådan siger ‘Go’ morgen Danmark’-værten Mikkel Beha Erichsen, der er Troels Kløvedals ældste barn. Han erkender dog, at der var tider, hvor far var lige lovlig langt væk.

– Jeg savnede ham da nogle gange. Der var et tidspunkt, hvor han var væk i et år eller to, og så er det klart, at når man er 8-10 år gammel, så savner man sin far, siger den 44-årige københavner og fortsætter: – Min opvækst var præget af, at han kun var der i perioder, men når vi var sammen, var vi på båden, hvor man er enormt tæt på hinanden. Det var en fantastisk opvækst, jeg fik jo en masse oplevelser, som var de færreste forundt. Dengang var der ikke andre drenge på 11 år, der fik lov at dykke ved et koralrev.

Hvad har du lært af din far?

– Det med at være en fri mand. Jeg prioriterer meget nøje, hvordan jeg strikker mit liv sammen – jeg bor helt bevidst ikke i et hus til tre millioner, men i et lille kolonihavehus i Sydhavnen, siger Mikkel Beha Erichsen, der blev født, inden Troels tog efternavnet Kløvedal.

Har et varmt og åbent forhold

For fem år siden døde Mikkel Beha Erichsens mor, Marianne. Det var det dødsfald, der for alvor førte far og søn tæt sammen.

– Hun var – ud over at være min mor og hans eks – vores fælles bedste ven. Vi har et fælles savn, og da hun forsvandt, var der jo bare os to tilbage – og det var med til at knytte os meget sammen.

– Vi har de seneste år fundet hinanden som voksenkammerater. Vi har rigtig meget glæde af hinanden, spørger hinanden til råds – og vi bruger hinanden til at diskutere, hvad vi skal gøre med dilemmaer eller konflikter i livet.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.