Minister: Helmig er nuttet

Tegning: Xiamen Songtang (foto: Polfoto)

Har du nogensinde sendt en fanmail?

»Det tætteste, jeg har været på at have gjort det, var, da Thomas Helmig kom frem med Elevatordrengene. Vi var helt syge med ham. Han stod der med sine krøller og læderbukser og sang soul, hvilket var helt nyt på dansk. Vi var helt tossede med ham. Han var simpelthen for nuttet.«

Hvad er det værste, du har spist?

»Jeg fik en gave fra én, der havde været i Kina. Det var kinesiske andeæg, som skulle være noget ganske særligt. De ligner lidt vagtelæg og er grønne. Når man slår hul på dem, kommer der en ond svovllugt – og det er vist den pæne måde at sige det på. Det er et virkelig råddent æg, og det er helt grønt indvendigt. Når lugten rammer dig, står du helt af. Jeg er normalt meget åben over for anderledes ting og elsker indmad – men ved det her kunne jeg ikke finde noget som helst, der var spændende. Jeg kunne ganske enkelt ikke spise det og var sikker på, at min ven var ved at slå mig ihjel – eller i hvert fald ude på at få mig til at kaste op. Min søn spiste det, og det smagte selvfølgelig rædselsfuldt. Så nu har han håneretten 1-0 over mor, som han altid bruger.«

Hvad er det værste rygte, du har hørt om dig selv?

»Det, jeg vil dele med dig, er et delikat rygte. Jeg besluttede mig for, da jeg blev 46 år, at jeg ville invitere til en herrefrokost med 15 herrer, der har været en del af mit liv. Studiekammerater, gamle kollegaer. Derefter hørte jeg så et rygte om, at jeg havde holdt en intim middag med fire herrer i kjole og hvidt. Og der lod folk vist fantasien gå amok i forhold til, hvad den frokost gik ud på.«

Hvordan er du, når du bliver rigtig sur?

»Jeg bliver helt tavs. Normalt er jeg meget talende, men hvis jeg virkelig bliver vred, bliver jeg helt stille. Og så lægger folk meget mærke til det, for jeg er aldrig helt stille. Heldigvis er det sjældent på mit arbejde, at der er dårlige sager, men det kan være, hvis der ikke er blevet orienteret ordentligt, eller hvis der har været virkelig travlt og jeg pludselig sidst på dagen finder en lille møgsag på mit skrivebord, ja, så kan jeg blive rigtig sur.«

Hvad er dit yndlingsord?

»Ord kan meget. Der er en fantastisk app til mobilen, der hedder ‘Truede ord’. Hver dag dukker der et nyt op, som man så kan bruge. Lige i øjeblikket er mit yndlingsord ‘kæk’. Det betyder, at man er sådan lidt Tintin-agtig og har godt med gåpåmod.«

Hvis du skulle være et dyr, hvilket dyr skulle det være?

»En tiger. Det er det smukkeste dyr. Smukt i sine bevægelser, smukt i sin jagt. En leopard eller en gepard har for små hoveder eller for store kroppe – de er ganske enkelt ikke velproportionerede som en rigtig tiger.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.