Aamund: jeg kan se døde mennesker

Tegning: Xiamen Lanmei (foto: Flemming Gernyx).

Har du nogensinde sendt en fanmail?
»Ja, masser. Jeg skriverstraks, når jeg er godt underholdt af noget i fjernsynet. Eller når der er en politiker, der en sjælden gang siger noget, jeg ikke har hørt før. Så får de straks en venlig hilsen eller en kommentar.«
Hvad ville være titlen på din selvbiografi ?»
‘Jane dog!’ Eller måske hvad min regnelærerinde spåede, at der kom til at stå på min gravsten: ‘Hun troede, at alting ragede hende!’«
Har du nogensinde været i slagsmål med et dyr?
»Ja, med en kamphund i Gilleleje. Den angreb mine store pudler, og så slog jeg den ud med en flaske jordbærlikør, jeg lige havde købt. Jeg vandt.«
Har du nogensindeoplevet noget overnaturligt?
»Ja mange gange. Jeg ser mennesker fra den anden side. Nogle gange er det familie, og nogle gange er det mennesker, jeg ikke har kendt. Jeg har haft hunde, som så de her mennesker, før jeg selv så dem.«
Hvilken film har du set flest gange?
»’Some Like It Hot!’ med Marilyn Monroe.«
Hvad er det mest rock’n’roll-agtige, du har gjort?
»Det startede, da jeg var 12 år og pjækkede fra skole for at sidde og grine sammen med spritterne og de hjemløse i Kongens Have. Og så er det faktisk fortsat sådan ligesiden.«
Hvis du var et dyr, hvilket ville du så være?
»En rigtig flot saluki-mynde (en hund, red.) eller en flot araberhest hos en saudiarabisk sheik. De her heste og hunde lever en fantastisk tilværelse – i modsætning til sheikens mange koner.«
Hvad er den mærkeligste drøm, du har haft?
»Jeg drømmer tit om personer, som jeg så møder et par dage efter. Sidst drømte jeg om Hella Joof, og dagen efter kom hun til min store forbavselse kørende i en sportsvogn lige forbi mig, mens hun vinkede og råbte: ‘Hej Jane!’ Jeg skriver altid mine drømme ned, for de sker ofte i det virkelige liv.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.