Danskerne kårer tidernes største sportsstjerne

»Michael Laudrup var en unik fodboldspiller, og så er han en fantastisk ambassadør for sporten. Han har et par gange lagt sig ud med Richard Møller Nielsen, og det er det tætteste, han har været på en skandale. På banen var han altid nobel, og han har aldrig svinet andre til. Det er en af grundene til, at han er superpopulær,« siger fodboldekspert Carsten Werge. Polfoto

»Michael Laudrup. Jamen han er altså bare 20 år, og han optræder som en gammel garvet landsholdskæmpe.« Sådan lød det fra en svært begejstret Svend Gehrs, der speakede kampen mellem Danmark og Sovjetunionen i 1985. En kamp, Danmark vandt 4-2, og som er blevet kåret til den bedste danske landskamp nogensinde. Det var tredje kamp i træk, hvor Michael Laudrup scorede to mål, og en stor international karriere lå for hans fødder.

Karrieren har da også været glorværdig, og en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, viser, at Michael Laudrup ifølge danskerne er Danmarks største sportsstjerne foran blandt andre Caroline Wozniacki, Mikkel Hansen og Peter Schmeichel.

Fodboldekspert Carsten Werge har fulgt Michael Laudrup i hele hans karriere fra fodboldspiller til i dag, hvor han er træner i Qatar. Werge ser en række særlige kompetencer hos Laudrup:

»Han var fodboldintelligent. Han kunne forudse spillet, og så kunne han udføre selv de sværeste tekniske ting,« siger Werge, som mener, at Michael Laudrups evne til at kombinere sit blik for spillet med sin gode teknik gjorde ham til en enestående spiller.

»Og så spillede han i de helt store klubber – og slog til. Der er mange spillere, som kommer til store klubber, men ikke kan være med.«

Michael Laudrup har i sin karriere vundet det italienske mesterskab én gang, det spanske fem gange og det hollandske én gang. Han spillede 104 landskampe og scorede 37 mål i den rød-hvide trøje.

Laudrup tæt på de bedste

Carsten Werge og ekspertkollegaen Per Frimann har udgivet bogen ‘Verdens bedste fodboldspillere 2014-2015’, og skal Werge udgive en lignende bog med de bedste fodboldspillere gennem tiderne, vil Laudrup ligge højt på listen.

»Han er i top-25 – nok tættere på 25 end på toppen. Han har lidt under, at han har spillet for det danske landshold. Havde han haft en anden nationalitet, der havde vundet mere, ville han have været rangeret højere.«

15 sportsstjerner var med i afstemningen. Disse 10 fik flest stemmer. YouGov, 1.006 svar

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.