Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Lars Lilholt: Unge vil tage selfies sammen med mig

Lars Lilholt er med i TV 2-programmet

Lars Lilholt er med i TV 2-programmet "Toppen af poppen" sammen med Stine Bramsen, Shaka Loveless, Sebastian, Isam B, Mattias Kolstrup og Oh Land, som han her ses med.

Lars Lilholt har gennem hele karrieren ramt et publikum i flere generationer, men hans musikalske bagkatalog er ofte ikke nået længere ud, end at det består af ‘Kald det kærlighed’ og et par stykker flere.

Og nu, hvor han sammen med blandt andre Sebastian, Shaka Loveless, Oh Land og Stine Bramsen er med i TV 2-programmet ‘Toppen af poppen’, er han nået ud til et endnu bredere publikum. I en række programmer følger seerne musikerne, der fortæller deres personlige historie og spiller hinandens musik. Og at høre tidens hitmusikere synge hans sange og omvendt har fået flere til at lytte til Lars Lilholt. Selv tager han det med en stolt ro:

»Jeg er den, jeg altid har været, og jeg gør det, jeg altid har gjort, så godt jeg kan. Det, der sker lige nu, er, at mange, der altid har troet, at Lars Lilholt bare er ‘Kald det kærlighed’, har opdaget, at der er alt muligt andet i mig,« siger han.

Læs også: Frank og Casper: »Vi har valgt et livslangt venskab«

Hitter på nettet

Han har blandt andre sunget en countryudgave af Shaka Loveless-sangen ‘Tomgang’ – den er blevet set af knap 70.000 på YouTube.

»Der er en fornyet inter­esse for mig, som jeg kan mærke, når jeg går på gaden. Der kommer flere unge hen til mig, og der er taget en hel del selfies de seneste uger. Og så kan jeg mærke det nu, hvor jeg skal på turné med min nye plade ‘Amulet’ efter jul. Fire koncerter er allerede udsolgt.«

Se Lars Lilholt fortolke Shaka Loveless-sangen ‘Tomgang’

Ifølge Lars Lilholt er der to årsager til, at der er kommet en fornyet interesse omkring ham: Hans musikalske stil, new folk-stilen, som han har spillet siden 1970’erne, er blevet hip på grund af bands som Mumford & Sons og Noah and the Whale, og fordi han har taget sin deltagelse i ‘Toppen af poppen’ meget alvorligt.

»Det er et fedt program, fordi det var for alvor. Det skal være alvorligt, når man gør noget. Jeg har sagt nej til ‘Vild med dans’ og alt muligt andet, hvor man skal gøre noget, fordi man ikke er god til det. I ‘Toppen af poppen’ skal man lave det, man er bedst til, og derfor sagde jeg ja til at være med,« siger han.

Læs også: Lilholt: Jeg vidste ikke, at den var så god

Blev rørt over Sebastian

Før optagelserne i maj brugte Lars Lilholt en måned på af afkode de andre deltageres sange og melodier, så han kunne synge dem bedst muligt. Særligt Sebastians sang havde han problemer med. Sebastian var et af Lilholts ungdomsidoler, og da han i programmet skulle synge en Lilholt-sang, var den 62-årige musiker rørt til tårer:

»Jeg blev meget berørt, og det kom bag på mig. Der blev jeg sgu ramt. Både af ham, hans stemme, og også af tidens tand. Jeg var 17 år, da jeg i 1970 hørte Sebastian første gang, og hans første plade fra 1972 voldhørte jeg, da var jeg 19 år og blev student. Jeg tænkte, at sådan en som Sebastian ville jeg gerne være, og det endte jeg med at blive. Det var det, der ramte mig, og så tænkte jeg ‘skide være med det’. Jeg vil godt vise, at jeg blev rørt, så jeg holdt mig ikke tilbage.«

Læs også: Beha og Kløvedal: »Hvis man vil noget, så er det sgu da bare at gøre det«

Duet med Oh Land

Under optagelserne blev musikerne knyttet sammen af et fællesskab, og Lars Lilholt har mødt de andre flere gange efterfølgende – særligt Nanna Øland, der er bedst kendt som Oh Land. Lilholt ringede til hende for at invitere hende med på en sang, og hun sagde ja. Det er nu blevet til sangen ‘I en gade gik jeg engang’, der kan høres fra 2. oktober, når Lilholt-pladen ‘Amulet’ kommer på gaden.

»Hun har bjergtaget mig, fordi hun er pissehamrende musikalsk og gør, hvad hun har lyst til. Og så er det nok en duet, de færreste forventer,« siger Lars Lilholt.

Duetten med Oh Land bliver formentlig ikke den sidste, og Lars Lilholt har allerede talt med Isam B og Shaka Loveless om flere samarbejder.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes