Nu kan du blive genbo til Prins Joachim

Flytter du ind i den arkitekttegnede bolig på den anden side af vejen, er der - måske - kig over hækken til de royale gemakker.

Flytter du ind i den arkitekttegnede bolig på den anden side af vejen, er der - måske - kig over hækken til de royale gemakker.

 De fleste kongelige højheder og majestæter residerer på slotte, der aldrig kommer nær en ejendomsmæglers kartotek.

Med en enkelt undtagelse.

For Prins Joachim og familie har valgt at bosætte sig blandt menigmand i det eksklusive Klampenborg. Og når menigmand flytter, sælges boligen typisk. Derfor er der nu opstået en sjælden mulighed for at bo lige over for dronningens yngste søn.

Genboen til prinsens pragtpalæ er netop kommet til salg, og flytter du ind i den arkitekttegnede bolig på den anden side af vejen, er der – måske – kig over hækken til de royale gemakker.

At kunne låne en kop sukker hos den kongelige familie kræver dog en vis økonomisk ballast. Prisen for Klampenborg-villaen er nemlig 13.800.000 kr.

emiliekildevej3_foto_Ivan_eltoft_nielsen

Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Arkitektbolig i rigmandskvarter
Men selvom prisen nok lyder høj, kan der være tale om et godt køb. Udbudsprisen er nemlig lavere per kvadratmeter, end typisk for området.

Det på trods af at arkitekten bag den 334 kvadratmeter store bolig er Mogens Lassen. En køber vil kunne nyde flere lyse stuer, en gårdhave og så at kunne kokkerere i et køkken, der også er tegnet af Mogens Lassens hånd.

Det er da også et dyrt og eksklusivt område, man flytter til, hvis man vil være prinse-genbo. Postnummer 2930 finder gang på gang vej til toppen af listen, når de dyreste boligområder gøres op.

Royalt boligkøb vakte opsigt
Det vakte stor opsigt, da det i sensommeren 2014 kom frem, at prinseparret og børn skiftede slottet i Møgeltønder ud med luksus-villaen i Klampenborg, der blev opført i 1919.

Der er cirka 600 kvadratmeter bolig og underetage, som blev renoveret af den tidligere ejer. Indendørs er der blandt andet en hall med smukt trappeløb til 1. sal, to stuer en suite med pejs og en stor spisestue i direkte forbindelse med køkken.

På de to øverste etager er der flere børneværelser og teenage-afdeling, mens kælderen byder på biograf, vinkælder og ‘gun room’ til opbevaring af jagtvåben. Udenfor er der etableret en swimmingpool.

Den kongelige familie betalte 34,5 mio. kr. for huset, som dermed blev den dyrest handlede villa i 2014.

På Boliga.dk kan du se villaen i Klampenborg (eksternt link)

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes