Hansi Hinterseer: Derfor får jeg aldrig stress

Han befinder sig selvfølgelig godt oppe på en scene foran tusindvis af fans og med et skarpt scenelys på sit lyse hår og det kridhvide smil. Han trives også foran rullende kameraer, når han optræder i store tv-shows eller i film for millioner af tysktalende tv-seere.

Men Hansi Hinterseer er helt klart allermest sig selv, når han går rundt i de østrigske alper omkring Kitzbühel.

Bubber mødte Sussi: Her er så tomt uden Leo

Det er her, han er vokset op under små kår hos sine bedsteforældre, og det er også her, han i dag har sin egen familie, som består af hans kone gennem mere end 30 år og deres to kønne døtre.

Kort sagt: Det er i Kitzbühel, Hansi puster ud og lader pulsen falde, når han kommer hjem fra endnu en turné rundt i Europa.

På Hansis hjemmebane
Hansi går forrest op i bjergene. Han er hurtig på fødderne i sine gummisko, men ofte stopper han og med en blanding af stolthed, og ægte begejstring peger han ud over endnu et smukt syn.

Selvom Hansi har kunnet nyde synet af de østrigske bjerge hele sit liv, holder han aldrig op med at krydse fingre for en dag med klart vejr, så ingen bjergtoppe er skjulte af skyer.

Et helt særligt forhold til dyrene
Et punkt har dog en helt særlig betydning for ham. Når han åbner trælågen ind til dyreparken i Aurach højt oppe i stilheden, kan man næsten se, hvordan roen sænker sig endnu dybere i ham.

Her går hundredvis af geder og hjorte og græsser, og da Hansi træder frem, sker der det mest utrolige.

Han råber noget lettere uforståeligt ud over engen, og øjeblikkeligt kommer de ellers ret menneskesky dyr løbende mod ham. Nærmest som i en Disney-film flokkes de om den østrigske sanger, som bøjer sig og klapper gedernes ru pelse.

Her er skandalen, der stoppede sangerinden Birthe Wilkes karriere

Taler med dyrene
Længe går han bare rundt blandt de mange dyr, som om tiden er gået i stå for ham.

Engang imellem siger han noget til et par af dyrene, andre gange rører han ved dem, men det meste af tiden går han bare fuldstændig afslappet rundt med hænderne i lommen og nyder dyrenes selskab.

Selv da en hjort i brunst begynder at give lyd fra sig, bliver han stående uden panik.

Sådan undgår han stress
Dyrene er faktisk en del af Hansis succes. De er i hvert fald en del af forklaringen på, hvordan han kan klare et så ekstremt liv med så meget opmærksomhed, så højt tempo og så megen blitzlys.

– Her blandt dyrene kan jeg virkelig slappe af. Jeg kommer her helst hver dag, når det kan lade sig gøre. Mest om formiddagen, og jeg har fået et helt utroligt forhold til dyrene, siger Hansi, som kender området gennem mange år, og flere af hans film er også optaget netop her.

Selvfølgelig kunne han ikke komme så tæt på dyrene i begyndelsen. Som med alt andet, han har lavet, krævede det tid og tålmodighed.

– Det tog næsten et år at få den relation til dyrene, men i dag har de virkelig accepteret mig, og jeg kan både røre ved dem og tale med dem, fortæller Hansi.

Christina taler ud: Derfor forlod jeg Bubber

Har aldrig været stresset
Hvad Hansi præcis taler med dyrene om, er svært at tyde, når man står på sidelinjen, og selv har han også svært ved at gengive sine samtaler.

– Jeg siger alt til dem, men det er meget svært at forklare. Jeg kan bare sige, at dyrene giver mig utrolig meget ro. Jeg har faktisk aldrig været stresset. Hvis jeg mærker små symptomer på stress, går jeg her op, siger Hansi, som undervejs på rundturen en enkelt gang hiver sin mobiltelefon op for at besvare et opkald.

Ellers får telefonen lov at blive i lommen.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes