Sy Lee fortryder reality-tv: Tænkte tit på selvmord

Hele natten har han rejst fra by til by for at udføre sit job som gæstebartender, der krævede et bred smil, så gæsterne kunne få et glimt af den løsslupne attitude, som folk genkendte fra skærmen. Men nattens humørbombe står i skærende kontrast til det tungsind, der midt på motorvejen fylder Sy Lee.

Bilen begynder at skride til højre. Han kan ikke fokusere, og da han endelig kører ind til siden, kan han ikke holde det inde længere. Tårerne vælter ud af ham. Hjertet banker under blusen, og mens han lægger hovedet på rattet, er tanken om at forsvinde fra jordens overflade stærkere end nogensinde.

Jason Watt: Mit tredje ægteskab skal være det sidste

– Jeg følte mig så falsk. Jeg havde stået hele natten og ladet som om, at jeg havde det godt, men jeg havde det så skidt, og jeg tænkte bare på, hvordan jeg kunne ende mit liv. Jeg elsker min lille nevø overalt på jorden, og jeg tænkte, at hvis bare jeg kunne sidde sammen med ham en enkelt gang mere, så kunne det godt slutte. Det var okay, for de mørke tanker kunne jeg ikke holde ud mere, fortæller 28-årige Sy Lee.

Et let mobbeoffer
Sy Lees skolegang var præget af grov mobning, fordi han skilte sig ud med sine feminine interesser og måde at være på. Men senere blev han opdaget af en modelagent, og da han flyttede til København for at udleve sine drømme, blev han opfordret til at deltage i et realityprogram. Han blev lovet fest og farver og slog hurtigt til.

Sådan lærer du at sige nej til andre

– Jeg havde i mange år drømt om at blive kendt. Når jeg kiggede på dem i bladene, så smilede de altid. Det var så langt fra min virkelighed i Vollsmose, og den ville jeg bare gerne være en del af, siger Sy.

Megen hadefuld opmærksomhed
Den øgede opmærksomhed, som også ofte var negativ og hadsk, efter udsendelserne endte dog med at få Sy Lee til at gå i sort og isolere sig og overveje selvmord. Han har først fået det bedre, efter han opsøgte anonym rådgivning, og nu prøver han at fokusere på de ting i hans liv, der gør ham rigtig glad.

Søren fra ”Landmand søger kærlighed” har fundet en kæreste: Snuppede hende fra en anden landmand

– Når jeg kigger tilbage på mit liv, så fortryder jeg, at jeg lavede reality-tv. Jeg jagtede en drømmeverden, som jeg har fundet ud af, ikke eksisterer. Det var sjovt, mens vi optog, og jeg har også kunnet bruge det positivt i nogle sammenhænge, men når jeg gør det hele op, så var det ikke det værd. Det er meget svært for unge mennesker at se de konsekvenser, der er forbundet med at blive et kendt ansigt og skille sig ud, og jeg ville ønske, der var lidt mere vejledning. Især efter programmerne blev vist, siger Sy Lee.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1