Mistede ben til sukkersyge – byggede nyt af Lego

Tilbage i juni fik den 32-årige englænder Marc Cronin amputeret sit ene ben, efter der var opstået komplikationer med hans type 2-diabetes. Men han tager det tydeligvis med oprejst pande og godt humør, viser et indlæg på det sociale medie reddit.

Her skriver Marc humoristisk om, hvordan han skal vente på at få et ben igennem NHS (det engelske sundhedsvæsen), og derfor har han besluttet sig for at bygge sit eget, men han venter.

(Foto: Marc Cronin/Reddit)

Sådan finder du ud af, om du har sukkersyge

Låner datterens Lego
Til sit lille projekt valgte 32-årige Marc at låne sin datters Legoklodser, fortæller han til den engelske avis The Telegraph:

– Det virkede som en sjov idé. Jeg er ret ny i hele den her amputationsproces og på det genoptræningscenter, hvor jeg kommer, har en masser fyre allerede fået deres ben. Så jeg tænkte, hvorfor kan jeg ikke også få et nu, spurgte Marc Cronin retorisk den engelske avis.

Lige nu kan Marc bruge benet til at støtte på, men kan dog ikke gå rundt med det. Så det står mest som et kunstværk, forklarer han.  Marc lover også, at han ikke har limet klodserne sammen. Så lige så snart han får sit eget ben, så får datteren sit Lego tilbage.

Sodavand skader hele kroppen

Vil overvinde sit handicap
Marc Cronin blev diagnosticeret med type 2-diabetes tilbage i 2013, men lægerne mente, at han måske havde lidt af sygdommen i op til 10 år, inden man opdagede det.

Han kom i insulinbehandling for 18 måneder siden. Men i 2014 fik han amputeret sine tæer og til sidst mistede han altså foden og benet op til knæet.

Men det afholder ham dog ikke fra at være aktiv. Han har allerede nu fundet en fodboldklub for benamputerede og han svarede en anden bruger på det sociale meddie reddit, at han allerede forbereder sig til de Paralympiske lege i 2020.

5 overraskende sideeffekter ved at spise for meget sukker

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.